wildlife3Σχεδόν δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που συγκεντρωθήκαμε στη Βάασα για το Wildlife Vaasa το 2014 και αν και μικρό χρονικό διάστημα, πολλά είχουν συμβεί στον κόσμο που ζούμε αλλα πολλά συνέβησαν και για το φεστιβάλ. καθώς απο τις αρχές του χρόνου η οργανωτική ευθύνη του έχει μεταφερθεί από το Μουσείο στο νέο πολιτιστικό κέντρο της πόλης, το οποίο ανήκει διοικητικά στη βιβλιοθήκη της πόλης, την παλαιότερη και πλουσιότερη της Φινλανδίας, και η οποία η οποία φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία το 2014 την εκθεση της Βασιλικής Κάππα και του Χρήστου Καρακάση Take a trip to the Invisible Cities.
Το φετινό διαγωνιστικό και οι επιτροπές προεπιλογής. Φέτος λάβαμε  922 ταινίες από περισσότερες από 80 διαφορετικές χώρες,και οι αριθμοί αυτοί ξεπέρασαν πλήρως τις προσδοκίες μας. Ταυτόχρονα, μέσα απο την μακρόχρονη διαδικασία προεπιλογής είδαμε ότι το wildlife1επίπεδο ποιότητας στη κινηματογράφηση της φύσης αυξήθηκε σημαντικά χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας φηφιακής κινηματογράφισης η οποία είναι εφικτή πλέον για όλους. Ως εκ τούτου, ο ανταγωνισμός μεταξύ των συμμετεχόντων δεν ήταν ποτέ πιο έντονος. Όλες τα 922 ταινίες που υποβλήθηκαν το φεστιβάλ φέτος, ανεξάρτητα από το μήκος ή το περιεχόμενο, πήραν μια δίκαιη αξιολόγηση απο την κριτική επιτροπή προεπιλογής, που αποτελείται από επαγγελματίες σκηνοθέτες και ακαδημαϊκούς.
Η φετινή προεπιλογή δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, αλλά ενας ατελείωτος, μαραθώνιος αγώνας ενάντια στον χρόνο γι αυτό το πρώτο και μεγάλο ευχαριστώ ανήκει σε αυτή την επιτροπή για την μεγάλη δουλειά που επιτέλεσαν. Από τις υποβληθείσες ταινίες, 218 ταινίες από 58 χώρες επιλέχθηκαν για περαιτέρω αξιολόγηση. Κάθε μια από αυτές τις ταινίες είναι κατά κάποιο τρόπο και νικήτρια, λόγω της υψηλής ποιότητας και επειδή οι επιλεγμένες μας ταινίες φέτος αντιπροσωπεύουν  μόνο το 25% του συνολικού αριθμού των ταινιών που υποβλήθηκαν. 
Δεδομένου όμως ότι η διαδικασία του διαγωνισμού συνεχίζεται, απο αυτές,  μόνο 110 ταινίες φτάσανε αισίως στο τελικό στάδιο με  60 να διαγωνίζονται στις πέντε κύριες κατηγορίες του διαγωνιστικού και αλλες 50 που έχουν επιλεγεί ως υποψήφιες για τα 5 ειδικά βραβεία. Αυτές οι ταινίες κρίνονται από τη διεθνή κριτική επιτροπή, τα μέλη της οποίας έχουν ήδη αρχίσει να αξιολογούν κατ ιδίαν τις ταινίες και θα συναντηθούν  στη Βάασα τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου κατα τη διάρκεια του φεστιβάλ, να επιλέξουν τους νικητές του φετινού διαγωνισμού.

προβολές ταινιών φύσης
Κατά τη διάρκεια των ημερών του φεστιβάλ, θα προβληθούν συνολικά 180 ταινίες από 58 χώρες με συνολικό χρόνο προβολής ανω των 90 ωρών. Οι προβολές θα διαρκέσουν 5 μέρες και θα υλοποιηθούν  στο Drama Hall στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Βάασα από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και στο πολιτιστικό κέντρο Φάνυ απο τις 10 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, το οποίο θα είναι και το βασικό σημείο συνάντησης και αναφοράς του φεστιβάλ όπου και θα πραγματοποιηθει΄και η τελετή απονομής των βραβείων το Σάββατο το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου

/Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη παρουσιάζονται καθημερινό πρόγραμμα non-stop χωρισμένα σε 2-3 ωριαίες ενότητες ώρα με ταινίες φύσης απο Αυστραλία, Αφρική και τη Βόρεια και Νότια Αμερική (Τετ 28.9.) Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη (Πέμ 29.9.) Επιστήμονικές και σκανδιναβικές ταινίες την Παρασκευή 30.9.), Βόρεια και Νότια Αμερική,  Ασία και Αυστραλία το Σάββατο 1.9. και, τέλος, οι νικήτριες ταινίες του φεστιβάλ την Κυριακή. 2 Οκτωβρίου.

Στo Πολιτιστικό κέντρο Fanny το πρόγραμμα είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια αλλα και πιο διαδραστικό, αφου περισσότεροι από 30 σκηνοθέτες και κινηματογραφιστές θα είναι παρόντες για να παρουσιάσουν και να προάγουν τις ταινίες τους, να δικτυωθούν μεταξύ τους και να συζητήσουν με το κοινό. Τα προγράμματα των προβολών περιλαμβάνουν ταινίες φύσης απο Ασία, Ευρώπη,  Αφρική Αμερική, υποβρύχιες ταινίες, ταινίες στον τομέα της ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος και βέβαια τις σκανδιναβικές ταινίες φύσης, ταινίες για κλιματική αλλαγή, φυσική ιστορία και επιστήμη, ταινίες για την προστασία του περιβάλλοντος και τέλος εθνογραφικές ταινίες φύσης. Καιρού επιτρέποντος στην αυλή του Πολιτιστικού κέντρου Fanny θα πραγματοποιηθούν επίσης και 2 υπαίθριες προβολές την Τετ 28.9. και την Πέμ 29.9. στις 9μμ. Η εισοδος σε όλες τις προβολές ειναι ελεύθερη, και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι για μια μοναδική ευκαιρία να βιώσουν για πέντε μέρες ψυχαγωγία υψηλής ποιότητας, και το πιο σημαντικό να εκμεταλευθούν την ευκαιρία να μάθουν τι συμβαίνει στον κόσμο σήμερα μέσα απο τις προβολές και να αναπτύξουν περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή. Προβολές στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν επίσης κυρίως πριν και μετά το φεστιβάλ με ταινίες animation χωρισμένες σε 4 παιδαγωγικά προγράμματα των 45 λεπτών. Διαγωνιστικό για παιδιά και νέους φέτος δεν πραγματοποιήθηκε λόγω φόρτου εργασίας με τον κυρίως διαγωνισμό.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Το φεστιβάλ προσφέρει επίσης ειδικές εκδηλώσεις όπως παρουσιάσεις από τους σκηνοθέτες - συζητήσεις σε φόρουμ - ποδηλατικές εξορμήσεις, δύο εκθέσεις φωτογραφίας και δύο μοναδικές εκδρομές που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ - η πρώτη στο κέντρο επισκεπτών Meteoria - μια περιοχή που έγινε κρατήρας μετεωρίτη με ιστορία 500 εκατομμυρίων ετών, το Söderfjärden το οποίο είναι και σημείο συνάντησης χιλιάδες γερανών πριν αποδημήσουν. Η δεύτερη εκδρομή θα γίνει στο Αρχιπέλαγο του Kvarken ένα Μνημείο Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO.

OI ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΌ ηταν 7 ταινίες μικρού μήκους οι οποίες ήταν αρκετά καλές αλλα δυστυχώς δεν είχαν να κάνουν με φύση και περιβάλλον και δεν επιλέχθηκαν. Οι συμμετοχές απο Κύπρο ήταν 2 και αυτές πολύ καλές αλλα ούτε αυτές επιλέχθηκαν.Εκτός συναγωνισμού επιλέχθηκε να προβληθεί η πολύ ενδιαφέρουσα ταινία μικρού μήκους του Νίκου Θεοδοσίου Cinema Road.

wildlife2Και βέβαια η συνεργασία μας με το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας και τo επερχόμενο 4o Διεθνές πανόραμα οικολογικών και επιστημονικών ταινιών που  θα έχει και εορταστικό χαρακτήρα μιας και συμπληρώθηκαν 10 χρόνια συνεργασίας με την Κουιντα και τον καλό φίλο και  συνάδελφο Χρήστο Ν Καρακάση και την αξιαγάπητη και πολύταλαντη φίλη Βασιλική Κάππα που πρίν 2 χρόνια μας τίμησαν με την παρουσία τους σαν μέλη της διεθνούς επιτροπής του Wildlife Vaasa 2014 και ελπίζουμε να τους καλοσωρίσουμε πάλι του χρόνου με νέες μορφές συνεργασίας καθώς το φεστιβάλ εχει προσφατα επιλεγεί να συμμετάσχει επίσημα στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της Φινλανδίας με ένα πρόγραμμα ταινιών για τη Φινλανδία απο μή Φινλανδούς κινηματογραφιστές.

Προς το παρόν όμως, κινηματογραφιστές, αντιπρόσωποι ταινιών, παραγωγοί, αλλοι επίσημοι, ΜΜΕ και κοινωνικά μέσα ανα τον κόσμο αρχίζουν να αντηχούν την τελευταία φάση του φετινού διαγωνισμού.

Χαιρετίζουμε λοιπόν όλους και τους προσκαλούμε να ερθουν στο φεστιβάλ φέτος για μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία εδω στον υπερβορρά.

Περισσότερες πληροφορίες για το φετινο φεστιβαλ εδώ>
http://www.wildlife.vaasa.fi/index.php/en/news
http://www.wildlife.vaasa.fi/index.php/en/finalists-and-special-award-nominees-2016
https://www.facebook.com/vaasawildlifefestival/?fref=ts
https://www.facebook.com/groups/262499658714/
https://youtu.be/s2oHVXvUQPo
Ηλίας Γ. Μισύρης
Vaasa Culture Center
Πολιτιστικός συντονιστής και παραγωγός του Vaasa Wildlife Festival

Newsletter

I agree with the Terms and Conditions

θα δεχομαστε αιτησεις και απο το filmfreeway

med submission btn2x sky gradient

Log In

Παραγωγή-Διοργάνωση

koyinta organization

ticket-ticket

koyinta-production

Σε συνεργασία

 105941699 736719593536100 5261799120156375029 n

juliet

audio-visual

trans

Partner Film Festivals

Wildlife Vaasa Festival

wildlife

 
The Wildlife Conservation Film Festival USA

WCFF Logo1

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

 
Edge Hill Univercity
Edge Hill Univercity
 ΚΕΘΙ
logo kethi
 
genera
 
genera
 
Δημόκριτος
 
logo demokritos diafano blue
 
Coventry Univercity
coventry university
 
Embassy of Finland athens
Empassy Finland
 
ΣΑΠΟΕ
1
 
Εταιρεία Σκηνοθετών
etairia-skinothetes
 
Ενωση Σεναριογραφων Ελλαδας
ese
 
All About Festivals
allaboutfestivals
Mykonos Multimedia Festival
mykonos multimedia festival
iPitch.tv
61643048 1219349978251697 7808658157999226880 n
 

Επισκέπτες

Today 3

Yesterday 255

Week 2534

Month 5533

All 437150

Currently are 10 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Με την αιγίδα

ypourgeio

Με την υποστήριξη

dimos athineon

Ερμείας

logo

Rising star award

Υποστήριξη Rising star award

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΡΤ
 
EPT aidff
 
Πρώτο Πρόγραμμα
proto programma
 
Kosmos 93.6
kosmos936
 
Rise TV
RISETV FINAL LOGO BLACK
 
EUROPE1
europe1
 
Ναυτεμπορική
NAFTSITE
 
KOYINTA.GR

koyinta.gr

Poets Radio
4153ρ
 
Πολιτισμικα 
politismika
Θεατρο Cinefil
theatroCinefil 
 
My film
 
logo myFILM.gr 2016
 
Now24
 
now24
 
 
 
 
Film Theater
film theater
 
Apostaktirio
 
 
αποστακτιριο
 
Art and Press
art and press
Click Life
click
 
Γνώμη
gnomi
YouFly
youfly
Πόλεις μεσα στην Πόλη
polis mesa stin poli
Times News
87608239 2229210034042003 1276958467898212352 n
LIfe Speed
logo life speed
LavArt
logo lavart
City Portal
cityportal newlogo
 
YouthnetHellas
YouthnetHellas
deBOP.gr
logoWhiteOnBlackRounded+gr
Artic.gr
logo artic1
 
Πες τα Ολα
PESTAOLA1
 
Gefira
Gefira logo
 
frapress
frapress
  
Culture of Balkans
culture of balkans
 
For Free
logoforfree
 
 
Jazz Blues Rock
jazzblusrock
 
VOREINI
VOREINI
 
 
all4fun.gr
 
image002
Filmmaker
filmmakerlogo
 
 
Typologos
typologos
 
Go to top