Βραβείο Κοινού του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας

Τα δύο βραβεία κοινού είναι:
Un Condor του Γιάννη Κολόζη
και ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ του Kώστα Αθανασιάδη

Βραβεία 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF

Βραβεία 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας

ceremony1Η φετινή  διοργάνωση έφτασε στην κορυφαία στιγμή της αφού πρώτα χάρισε στο Αθηναϊκό κοινό 150 ταινίες στο Διαγωνιστικό, 70 πρεμιέρες από 40 χώρες, σε πέντε κατηγορίες: μυθοπλασία ελληνική και ξένη, ντοκιμαντέρ, animation, video art, πειραματικές και video dance. .Αξιοποιώντας την διεθνή αναγνώριση του φεστιβάλ από φέτος απονέμει  το βραβείο Rising Star Award σε συνεργασία με το βρετανικό ίδρυμα MMBF.

Κυριακή 20 του μηνός οι προβολές θα ξεκινήσουν στις 20:00 αντί για 18:30 στον κινηματογράφο Στούντιο

5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

posterΤο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 23 Δεκεμβρίου του 2015. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό γεγονός μεγάλης σημασίας διότι συντονίζεται με το ιστορικής σημασίας πέρασμα του κινηματογράφου στην Ψηφιακή του Εποχή –πέρασμα που συντελείται τώρα παγκοσμίως – και ως Φεστιβάλ αποτελεί πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα που γνωρίζει μεγάλη ανταπόκριση από δημιουργούς όλου του κόσμου. Το 5ο Φεστιβάλ φιλοξενεί πάνω από 150 ταινίες από 40 χώρες με 70 να κάνουν την πρεμιέρα τους στην  Ελλάδα αξιοποιώντας την διεθνή αναγνώριση του φεστιβάλ μια και από φέτος θα απονέμει και το βραβείο Rising Star Award σε συνεργασία με το βρετανικό ίδρυμα MMBF

Rising Star Award

Μια Ευρωπαική αναγνώριση για το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας είναι το βραβείο Rising Star Award που θα απονέμει απο φέτος μια και το βρετανικό ίδρυμα αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την συνεργασία μαζί μας.